2009. szeptember 29., kedd

Ajándékok a MAKÁM -tól

Két csodálatos MAKÁM koncertben részesülhettek azok, akik 2009. szeptember 27-én vasárnap déli 12-től és este 7-órától ellátogattak a Krisztus Király Római Katolikus Templomba. A koncert szervezője a Kovászna Megyei Kulturális Központ volt. A sepsiszentgyörgyieken kívül még örülhettek az ajándéknak a gyergyószentmiklósiak, a csíkszeredaiak és a kézdivásárhelyiek is.

Akiknek köszönhetjük a csodálatos élményeket:

Krulik Zoltán - gitár, ének, harmónium, Keönch László - ütőhangszerek, Boros Attila - akusztikus basszusgitár,
Eredics Dávid
- klarinét, kaval, szaxofon, harmónium,
Korzenszky Klára - ének, Hornai Zóra - ének, Horváth Olga - hegedű, ének.

A Makám a világzene nemzetközileg elismert követe 25 éve alakult. A zenekar korszakain átível a tradíció és modernitás, Kelet és Nyugat, a kollektív és individuális kettőssége, az ősi egység és harmónia keresése. Az együttes az etno-avangard kelet-közép európai követeként robbant a zenei életbe, stílusát az ázsiai, távol-keleti gyökerek, a balkáni és afrikai hatások, a kortárs zene és a jazz elemei árnyalják.
A Makám külföldi fesztiválok rendszeres fellépője: 2008 - Frankfurt, 2007 - Brüsszel, 2006 - Párizs, 2005 -Prága, 2004 - Velence, 2003 - Moszkva, 2001 - Delhi, Bombay, 2000 - Koppenhága, stb.


További információkat és zenéket a www.makam.hu oldalon találtok, addig is ízelítőnek itt van a legújabb lemezük címadó dala:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése