2009. szeptember 22., kedd

Archívum / Archivs 2009

Room of the Floyd Affection

2009. október 10-én szombaton 21 órától az Old Man's Pub -ban koncertezett a sepsiszentgyörgyi ROOM OF THE FLOYD AFFECTION akik Pink Floyd szerzeményeket játszottak meglepően jól!!!


A zenekar tagjai:

Weinstein Csaba - gitár, ének,

Dezső László - basszusgitár, ének,

Palkó István Tibor - dobok.

Fotók: Toró Attila
A lézershow várat magára

Székelyhírmondó, 2009-09-01

Irta: Kustán Magyari Attila

Az angliai Pink Floyd negyvenöt éves, a székelyföldi pedig egy – az amerikai együttesnek négy tagja volt (habár ez a szám változott néha), a helyi tiszteletbandának pedig három van: Weinstein Csaba filozófia- és logikatanár a gitáros és énekes, Dezsõ László orvos a basszusgitáros és Palkó István Tibor a dobos, akit társai rocksztárként mutattak be.

Mit takar a Room of the Floyd Affection név, egyáltalán honnan a banda ötlete?
– Az ötlet már két évvel ezelõtt megszületett, mivel a társaimmal egyetemben magam is nagyon szerettem a Pink Floydot – monja az énekesük. – A liciben kezdtem el gitározni, az õ zenéjüket próbálom naponta, ami ugyan néha egyszerûnek tûnik, de valójában nem olyan könnyû eljátszani. A nevünk a csapathoz való vonzódást, ragaszkodást jelenti, hiszen mindhárman szeretjük õket.
– Milyen zenéket dolgoztok fel tõlük?
– Próbálunk minden korszakból válogatni, egyelõre mintegy harminc dalt tudunk játszani – régebbi, elvontabb, letisztultabb, ismertebb és kevésbé ismert számokat, egyszóval mindenfélét. A dalaikban szerettek bolygókra, csillagokra utazni, érzékeltetve ezzel, hogy milyen pici is az ember az univerzumban – talán ezt átérzi a közönségünk is, amikor a Pink Floyd dalokat hallják tõlünk.
– Mi jellemzi az eredeti bandát, illetve mi az, amit a zenén kívül átvesztek?
– Számomra a Pink Floyd egy életmód, a nyugalmas, békés életet jelenti. Ami az öltözetüket illeti, egy farmeren és pólón kívül nincs egyébre szükség. Annál komolyabb kihívás lenne egy valódi lézershow, amin gondolkodunk ugyan, de a közeljövõben még nem tudunk ilyennel elõrukkolni.
– A lézershow tehát távol van, de mi az, ami a közeljövõben várható?
– A basszusgitárosunk a banda „konzervatív” tagja, õ minden dalt a legnagyobb hûséggel ad vissza; én és a dobosunk inkább eltérünk az eredeti felfogástól, kísérletezünk. Célunk, hogy késõbb saját dalokat is elõadjunk.


Cseh Tamás-estet tartottak Sepsiszentgyörgyön

Szerző: Erdély AndrásForrás: Duna Tv Híradó2009.08.27. csütörtök


Zsúfolásig megtelt Sepsiszentgyörgyön a Tein teázó, ahol Cseh Tamás-estet tartottak. Az egybegyűltek gyertyát gyújtottak az előadóművész emlékére.

„Abban a rendszerben, amikor még mindenki behúzta a fülét-farkát, mindenki sunnyogott, egy sör mellett mondta el a gondolatait, akkor volt energiája, ereje kiállni a nagy tömegek elé, tehát úgy érezzük, ő annak ellenére, hogy elment, mindig a lelkünkben marad és ez a legkevesebb, amit megtehetünk érte” – hangsúlyozta Fazekas Zoltán mérnök, vállalkozó.

„Ezzel tudtunk azonosulni, ez segített át bizonyos nehéz időszakokon, amikor rájöttünk, hogy nem vagyunk egyedül a problémánkkal” – mondja Lázár Prezsmer Endre, a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület elnöke, az emlékest szervezője.

Cseh Tamás zenéje azokat is megérintette, akik 1989 után nőttek fel és szüleiktől hallottak az előadóról.

„Ezt a zenét igazából tőlük kaptam, de azt gondolom, hogy most is van értéke. Nagyon tetszenek a szövegek, amiket Bereményi Géza írt. Azt hiszem, hogy van mondanivalójuk a Cseh Tamás számoknak” – véli Pető Anikó színművész.




Tolongtak a mozirajongók a kortárs film napjain,
Új Magyar Szó, 2009-06-11
http://umsz.manna.ro/kultura/tolongtak_a_mozirajongok_a_kortars_film_napjain_2009_06_11.html















SZENT GYÖRGY NAPI BLUES KOCSMA 2009 -
OLD MAN'S PUB - SEPSISZENTGYÖRGY










Emberi csoda ritmusbravúrokkal
Székelyhírmondó, 2009.03.13-19. Irta: Tinca Teddy



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése