2009. november 9., hétfő

Dr. VEKERDY TAMÁS pszichológus előadása Sepsiszentgyörgyön

2009. november 11-én szerdán 19 órától a MESTERKURZUS előadássorozat keretében dr. VEKERDY TAMÁS pszichológus tartott jó hangulatú, tartalmas és szórakoztató előadást Mit akarunk egymástól? Mit akarjunk egymástól? (Szülők, tanárok, gyerekek...) címmel a sepsiszentgyörgyi Szakszerveztek Művelődési Házában.
Dr. Vekerdy Tamás pszichológus és oktatáskutató a magyar közélet egyszemélyes intézménye, aki jó érzékkel világít rá a lelki és társadalmi problémákra, s azokra gyakran alternatív megoldásokat javasol. A pszichológia mellett alapos ismerője a keleti filozófiáknak, az ezoterikus hagyományoknak és a színházművészetnek is. Jelentős szerepet játszott a magyarországi Waldorf-óvodák és iskolák megalapításában.

Könyvein generációk nőttek fel, önálló rovata hosszú évek óta óriási népszerűségnek örvend a Nők Lapjában, ám aki teheti, feltétlenül hallgassa meg egyszer élőben is, mert ez valóban felejthetetlen élményt jelent. Dr. Vekerdy Tamás nagy hatású és egészen kivételes humorú előadó, aki fontos és értékes gondolatait rendkívül szórakoztató formában osztja meg a közönséggel.


Erdélyben is elindult a Mesterkurzus előadássorozat!
A legnépszerűbb magyar gondolkodók Sepsiszentgyörgyön!

A Magyarországon mára fogalommá vált Mesterkurzus rendezvénysorozat (http://www.mesterkurzus.com/erdely) hét évvel ezelőtt azzal a céllal indult útnak, hogy hétköznapi életünk meghatározó kérdéseire és problémáira ismert, hiteles gondolkodók segítségével adjon válaszokat.
A közkedvelt sorozatot olyan nevek fémjelzik, mint Müller Péter, Popper Péter, Csernus Imre, Ranschburg Jenő, Vekerdy Tamás, Feldmár András, Bagdy Emőke, Czeizel Endre, Heller Ágnes, Domján László, Csányi Vilmos, Lux Elvira, Mérő László – és még sokan mások.
Az előadások anyagát két magyar televíziós csatorna is közvetíti, illetve ezek írott, szerkesztett változatát tartalmazza az azonos című, nagy sikerű könyvsorozat is.

A Mesterkurzus előadásai pszichológiával, spiritualitással, a tudatos és örömteli élet lehetőségeivel foglalkoznak. Az előadók nem hirdetnek elvont tudományos tételeket, a hétköznapok gyakorlati kérdéseit tartják szem előtt. Célkitűzésük, hogy mindenki számára érthetően és szórakoztatóan fejezzék ki magukat, gondolataik befogadásához nincs szükség semmiféle előképzettségre. Az előadások a közönség visszajelzései szerint így nemcsak hasznos ismereteket nyújtanak, de igazi élményt és feltöltődési lehetőséget kínálnak mindenkinek.
Ezekben a zavaros időkben valamennyien szeretnénk tudni, mi miért történik velünk, s hogy a nehézségekből miként kerülhetünk ki a lehető legjobban. A Mesterkurzus ebben jelent kapaszkodót, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az előadások iránti érdeklődés folyamatosan nő. Budapest után az utóbbi hónapokban egyre több magyar vidéki városban is elindult a sorozat, amely Székesfehérvártól Debrecenig mindenhol teltházas kurzusokkal büszkélkedhet.
A szervezők és az előadók régi álma vált valóra, amikor 2009 szeptemberében a Székelyföldön is elindult a Mesterkurzus sorozat, melynek első állomásain Müller Péterrel találkozhatott az erdélyi közönség. A két előadásra napok alatt elfogytak a jegyek, az író kedvéért zsúfolásig telt a Marosvásárhelyi Kultúrpalota és a Csíki Játékszín is, s az estek óriási sikert arattak.
Az erdélyi sorozat második előadója Dr. Vekerdy Tamás, a legendás hírű magyar pszichológus, akinek csíkszeredai ;s marosvásárhelyi Mesterkurzusára pár nap alatt minden jegy elfogyott. A szervezők ezért úgy határoztak, hogy a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület meghívására november 11-én Sepsiszentgyörgyre is elhozzák a neves gondolkodót, remélve, hogy a programot városunkban is hasonló érdeklődés kíséri majd.

Az előadások után a meghívott előadók szívesen válaszolnak a nézők személyes kérdéseire is, a Mesterkurzus könyves standon pedig – más, nívós magyar nyelvű kiadványok mellett – meg lehet vásárolni műveiket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése