2009. október 22., csütörtök

SÁRIK PÉTER TRIO - ERDÉLYI TURNÉ - 2009


A Sárik Péter Trió ismét Erdélyben turnézott!

Tavalyi lemezbemutató turnéjuk folytatásaként, a nyugat-európai koncertsikerek után ismét Romániába látogatott a zenekar.
A magyar jazz trió szeptemberben Londonban adott nagysikerű koncertet, mostani turnéjukon ezt az anyagot mutatták be, szintén nagy sikerrel.

Plakátterv: Kusztos Attila

A Trió 2007-ben alakult. Tagjai a magyar jazz élvonalába tartoznak, pályájuk során jelentős szakmai sikereket értek el:
Sárik Péter és Frey György 2004-ben Emerton-díjat kaptak, Berdisz Tamás szintén abban az évben átvette az Artisjus kitüntetését, 2008-ban pedig a Magyar Ütőhangszeres Kultúráért Alapítvány Arany Dobverő Díját.

Sárik Péter szerzeményei (Ways, Stream, In the street) több alkalommal döntőbe jutottak az USA és az Egyesült Királyság legnagyobb dalszerző versenyein. Legutóbb 2008-ban az amerikai székhelyű International Songwriting Competition dalversenyen az "I'll catch you" című dala harmadik lett jazz kategóriában és a közönségdíj kategóriájában is.
Péter 2007-ben a Jazzy rádió dalversenyén elnyerte a "Legjobb szólista" elismerést.

Műsorukban mindhármuk szerzeményeit játsszák, zenéjük dallamos, ritmikus és rendkívül változatos. Koncertjeik sikerei és a közönség lelkes visszajelzései alapján mindenki számára élvezetes vérbeli jazz.

A koncertekről és a zenekarról további információk a következő weboldalon találhatók:
www.petersarik.com



A koncert támogatói:
Hotel Park Komplexum,
Favorit Rt., Mamut Copy

Médiatámogatók:
Régió Rádió, Sláger Rádió, Sepsi Rádió
www.sepsiszentgyorgy.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése